søndag den 29. december 2013

Medicin

Nu er jeg ved at afprøve om det kan lade sig gøre at der går 4 uger istedet for 3 uger imellem medicin. Næste gang er anden gang at vi prøver. Mine tal var gået noget ned, men fik besked på at det ikke betød noget, men de holder øje. Det må man jo så håbe de gør. Min tillid til læger er i denne tid lidt lav. Men det er ikke deres skyld derude. Min egen læge var på ferie, og jeg skulle forny noget smertestillende op til jul, fik afslag fordi jeg ikke havde fået denne medicin siden 2009, hvilket jeg ved at jeg har. Det er p.n. medicin mod smerter, men da det er et morfinpræparat Dolol, måtte jeg ikke få det...hvilket ellers aldrig har været et problem. Så skulle jeg jo blive tilbudt en akut konsultation så jeg ikke skulle gå julen imøde med  uden smertestillende.
Så det blev en jul med smerter i fingerne og håndled, det er noget som jeg også har læst kan være en bivirkning til Kiovig og Privigen, smerter ud i hænderne,arme. Men jeg har nu haft det i mange mange år. Så skyldes nok ikke det. Det er en betændelsestilstand der blusser op indimellem, og så kan man intet bruge hænderne til, der er også ting som kan tricke det frem, f.eks hvis jeg løfter på en bærepose. Så minder det nok om springfinger, men kan slet ikke bevæge fingrene uden voldsomme smerter. Surt at man skal slås for at få sine smertestillende medicin.
Det er et meget ensomt forløb man har, når man møder op skal man først hen og have taget blodprøver, derefter går man til sin stue (uden tv), med samme maleri på væggen...lidt ensformigt og kedeligt i længden.
Selvom jeg skal være der 6 timer ca. kunne der godt være lidt mere kommunikation med personalet, det var der i starten, men de har travlt og tror det må være årsagen. Så skal der ventes på at bagvagten tilkaldes, som så ligger venflon i hånden, ved forhåbentligt første forsøg. Ja, det er kikset nogle gange, hvor man bare har tænkt, åh, nej! Skal man stoppe det her helt, eller hvad? Det kan være ret smertefuldt hvis de skal stikke flere gange. Jeg venter gerne 30 min ca. så er det lagt og jeg venter på at sygeplejersken skal sætte venflon igang, men først måles bodtryk og puls. Dette foregår imedens at jeg har en seng at slænge mig på, hvilket er ret vigtigt, hvis der også sker noget negativt ( chok), hvilket jeg heldigvis er sluppet for. Ja, og så fordi min krop er ikke til noget særligt mere, så jeg skal have den mulighed for at kunne folde mig ud :-)